jueves, 14 de marzo de 2013

Tasques i estratègies per millorar o adquirir competències


Durant la meva estància en l’escoleta on realitzo les pràctiques he pogut observar algunes coses analitzant el DAFO del centre. Les fortaleses d’aquesta escola són, per una part, la quantitat de persones que formen l’equip docent, ja que està compost només per sis persones. Això facilita molt el treball en equip i el poder seguir una mateixa línia educativa. A més, una altra fortalesa de l’escola es que aprofiten tots els espais interiors i exteriors de l’escola per realitzar diferents activitats. Per tant, utilitzen unes bones estratègies per no desaprofitar cap espai fent desdoblaments  preparant racons d’experimentació, llenguatge i construccions o aprofitant els espais verds per sembrar arbres fruiters, verdures, hortalisses o plantes aromàtiques.
Per altra banda, penso que un claustre format només per sis persones també pot ser un inconvenient perquè quantes menys persones formin el claustre menys propostes i idees existeixen. Les persones que formen el claustre són cooperativistes de l’escola i des de fa anys que no s’integra cap docent amb noves propostes. Per tant, encara que són persones implicades en la seva feina, això pot provocar menys innovació a l’escola. Pot ser aquest punt podria ser una debilitat del centre.
Quant a les oportunitats d’aquesta escola trobo que les famílies participen i s’impliquen molt en l’educació dels seus fills, ja que cooperen molt amb l’escola tant en el muntatge i estètica dels espais com, també, en els projectes d’aula. Durant aquest curs, han estat treballant per fer del pati un pati educatiu, construint taules d’experimentació a l’aire lliure, pintant les parets, participant amb les capses viatgeres, i, actualment, està en marxa la construcció d’un petit circuit per cotxes i motos pels infants.
Per acabar, no trobo cap amenaça per part d’aquesta escola, potser existeix però encara no l’he descobert.
La meva opinió quant a les fortaleses i les oportunitats que ofereix aquest centre, crec que les competències que puc anar adquirint o millorant durant la meva estància a l’escola són el raonar sobre el que observo quant al funcionament del centre (3.1) i l’aportament de reflexions quant a l’organització del centre (3.2).
El primer punt, perquè soc una persona molt observadora i m’agrada veure la manera de treballar de les persones. Penso que d’aquesta observació puc aprendre moltes coses, puc agafar noves idees, reflexionar sobre altres possibles metodologies o cercar altres estratègies educatives. Finalment, quant  a l’altre punt, aquesta escola ens permet opinar sobre molts de temes, ens deixen participar molt en la programació d’aula, ens demanen altres propostes, etc. Això, fa que aprengui a agafar seguretat i confiança en mi mateixa i ,a més, a treballar en equip, intercanviant diferents opinions amb persones que tenen molta experiència.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario